English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Aralık 2022
ŞALOM Dergi - Aralık 2022ŞALOM Dergi - Aralık 2022ŞALOM Dergi - Aralık 2022ŞALOM Dergi - Aralık 2022
ŞALOM Dergi - Aralık 2022
Ürün Fiyatı :
35,00   (Kdv Dahil)

1980’lerin, şimdiler gibi son ayıydı. Başyazar olan Rina Eskenazi seyahate gideceğinden üzerinde çalışmakta olduğum “Tevrat’ta İnsan Hakları” konulu bir köşe yazısı yazmamı rica etti. Kısacası, Şalom Gazetesi’ndeki ilk satırlarım bir başyazıydı!  O gün bugündür Şalom’cuyum! Farelerin sıkça konuk olduğu bir daireden bugünlere…

Bir yılı daha geride bırakırken, geçtiğimiz 29 Ekim’de 75. yıldönümünü kutlayan, kardeş yayını olduğumuz gazetemize değinmek istiyorum.

 

Doğum günün kutlu olsun!

Şalom’un yayınlanma sürecinde etap, etap her aşamasında bulunmak hobi olarak başladığım gazeteciliğe sevdayla bağ kurmamı sağladı; en nihayetinde de işim oldu. Yazarlık maceram da böylelikle başlamış oldu. Devlet başkanları, siyasette ileri gelenler, değişik uluslardan sıradan kişilerle söyleşmek, farklı ilgi alanlarından insan tanımak, birbirinin gözünün içine bakarak iletişim kurmak gerçek zenginliğim oldu. En çok heyecanlandıranlar ise yurtdışı temsiller ile üstlendiğim misyonlar oldu, şüphesiz.

Şimdilerde Şalom DERGİ’nin yayın yönetmenliğini yapmak hayli zamanımı alsa da her ay ortaya çıkan sayısı elime ulaştığında aldığım keyfi anlatacak sözcüğüm yok. Bu, dostluktan öte ekip çalışmasının dinamiğinin dergimizin bütün yazarları tarafından paylaşıldığını da biliyorum. Ortak bir üretim yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazetecilik… Yazarlık… Zaten aramızdan adlarını sayamayacağım kadar çok yazar çıkmadı mı? Şimdilerde, sözlü tarih çalışmaları içeren beş kitabını yayınlamış bir yazar olarak geriye baktığımda, bunların tümünü Şalom’a olan bağlılığıma ve tabii ki gazetecilik sevdama borçlu olduğumu biliyorum.

Bu vesileyle 13 yaşına giren, aralıksız 128. sayısını yayımladığımız DERGİ için üreten yazar-çizer ve fotoğraf sanatçısı dostlara selam ve sevgilerimi yolluyorum. Editörümüz Gila Erbeş ile grafik prodüksiyon ekibi Bella Parlak Şimşek başta olmak üzere, Önem Çerçel’e ve tabii ki Edna Sarfati yönetimindeki reklam departmanına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sizler olmasaydınız DERGİ olmazdı!

Kendini böylesi mecralarda keşfederken, seslendirirken, üstüne üstlük takdirle karşılanınca tarifi sözcüklere sığmayacak sevinçler yaşanıyor. Tek amacım bu doğrultuda daha çok yazarı aramızda görmek!

2023’ün - yeni yılınızın sağlıkla, bereketle ve huzur içinde geçmesini bütün kalbimle dilerken, Şalom’un 75. Yaş Gününü kutluyorum.