English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Haziran 2019
ŞALOM Dergi - Haziran 2019
ŞALOM Dergi - Haziran 2019
Ürün Fiyatı :
16,00   (Kdv Dahil)

Sevgili Okur,

Gündemim, “büyük”… 

Büyük düşünmek, büyüğün hayalini kurmak, büyük hedeflere odaklanmak! Sıra dışı hedeflere ulaşmak adına uzun süreler için de olsa sebatla, tutkuyla, farkındalıkla, korkusuzca hayaline, hedefine büyük sarılmak.

Kanımca başarıya ulaşmanın sırrı da burada!   

Hindistan’ın Pençap Bölgesi’nde, Chandigarh’da, 30 Aralık 1968’de doğan Sabeer Bhatia Amerika’ya, Pasadena’daki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde okumak için Silikon Vadisi’ne taşındığında cebinde sadece 250 dolar vardı.

Apple’da çalıştığı günlerden arkadaşı Jack Smith ile Sabeer’in ortak büyük bir planları vardı: 

Tarihte en hızlı büyümüş bir işi başlatıp geliştirmeyi hedeflediler.

Ve başardılar da! O günlerde Sabeer Bhatia 28 yaşındaydı.

1996 yılında 300 bin dolarlık yatırımın ertesinde, Hotmail dünyada ilk web tabanlı e-posta sistemini devreye sokarken e-posta eklerine virüs taraması uygulamak gibi yenilikçi güvenlik servisi de veren ilk sunucu oldu. İnternet takipçilerinin dikkatini çekmek için e-posta hizmeti ücretsiz olarak sağlandı ve web sitesindeki reklamlar aracılığıyla gelir elde edildi. 

Hotmail’in 12 ay içerisinde 10 milyon kayıtlı kullanıcısı oldu.

Hotmail’in meteor hızında, göz kamaştırıcı yükselişinin tanığı olan Microsoft, şirketi 400 milyon dolara satın aldı. O gün 31 Aralık 1997 idi ve Sabeer Bhatia 29’undaydı.

Bir yıl sonrasında, 1998’de risk sermayesi şirketi Draper Fisher Jurvetson tarafından Yılın Girişimcisi Ödülü” ile onurlandırıldığında ise sadece 30 yaşındaydı.

Akıl hocası Farouk Arjani’ye göre, Sabeer’in başarısı doğrudan büyük düşünme yeteneğinden kaynaklanıyordu. Bir söyleşide Arjani, “Tanıdığım yüzlerce girişimci arasında onu sıra dışı kılan, hayallerinin devasa boyutuydu.”

Sabeer’in bireysel öyküsü gibi başarının bütün tonları, eylemi gerektiriyor. 

Eylem ise düşünceyi… Büyük, çok büyük düşünceyi!

Çünkü hiç kimse kendi ulaşabileceği nihai noktayı bilemez.

İşin aslına gelince, sıçrama tahtasında büyük başarıya dönüşen eylemler, ilk etapta büyük düşünme ile başlayanlar... 

Geleneksel endüstrilerin el değiştirdiği, paylaşım ekonomisine dönüşen bir piyasada, cihaz patlaması yaşanan bir zaman diliminde yaşam sürdürüyoruz. Üstelik bilgiye ulaşım giderek kolaylaştıkça, bilim ve teknoloji büyük bir ivmeyle çağ atlıyor. Bu yüzden sanırım hiçbirimiz sıradanlığın rehavetine kapılma lüksüne sahip değiliz. 

Sabeer Bhatia’nın bir cümlesiyle noktalayalım:

Artık ‘Bay Hotmail’ olarak tanınmamayı tercih ediyorum. Geçmişte olan bitti. Şimdi bir sonraki büyük şeyi arıyorum.”

Dünyanın en etkili 15 Nano-Bilim insanlarından olan toplumumuzun önde gelen bireylerinden Prof. Dr. Yuda Yürüm’ü sonsuzluğa yolcu ettik. Uzun bir dönem Ankara Yahudi Cemaati Başkanı olan Yürüm’e 1995’te arabasına konan bir bomba ile suikast girişimi düzenlenmiş, mucize eseri yaralanarak kurtulmuştu. Profesör, geçtiğimiz aylarda Şalom Gazetesi’ndeki söyleşisinde, Hayallerimin gerçekleşmesi için elimden geleni yaptım,” demişti. Biliyorum, O’nun da hayalleri büyüktü. Mekânı cennet...

Her birinize büyük düşünler, büyük hayaller, büyük başarılar temenni ediyorum.