English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
Le Journal d’Orient Gazetesi ve İstanbullu Azınlıkların ve Levantenlerin Cemiyet Hayatı (1950 – 1971)
Le Journal d’Orient Gazetesi ve İstanbullu Azınlıkların ve Levantenlerin Cemiyet Hayatı (1950 – 1971)Le Journal d’Orient Gazetesi ve İstanbullu Azınlıkların ve Levantenlerin Cemiyet Hayatı (1950 – 1971)
Le Journal d’Orient Gazetesi ve İstanbullu Azınlıkların ve Levantenlerin Cemiyet Hayatı (1950 – 1971)
Yazar :
Yayınevi :
Ürün Fiyatı :
260,00   (Kdv Dahil)
“Şark’ın Gazetesi” anlamına gelen Le Journal d’Orient gazetesi, Türkiye’de bir zamanlar var olan Fransızca basının en son örneği. Bu gazete, Selanikli Yahudi gazeteci Albert Karasu tarafından 1918 yılında yayınlanmaya başladı ve 1971 yılında yayın hayatını sonlandırdı. Eşi Angèle Karasu da değişik birçok mahlas ile gazeteye katkıda bulundu. Her ne kadar Albert Karasu, gazetesinin “Yahudi gazetesi” olarak tanımlanmasına karşı çıkan ve etnik kimliğini ön plana çıkarmayan bir gazeteci olsa da gazete içeriğiyle, fiilen İstanbul’un Fransızca konuşan seçkin bir kesimine hitap ediyordu. Bu kesim, azınlıklar ve Levantenler idi. Bu kitap bir yandan gazetenin tarihini, kurucusunun hayatını ve siyasi tavrını incelemekte. Diğer yandan çok partili demokrasi döneminin başladığı 1950 yılından gazetenin yayınına son verdiği 1971 yılının Ağustos ayına kadar olan dönemde gazetede yer alan haberleri, yazıları ve ilanları veri olarak alıp azınlıkların ve Levantenlerin sosyal ve kültürel hayatlarını ele almakta. Arşiv kaynaklarıyla da desteklenen bu araştırma; basın tarihi, azınlıklar, Levantenler ve İstanbul’un sosyal ve kültürel hayatı ile ilgilenen kesimler için özgün ve yeni bir kaynak teşkil etmekte.

Ürün Özellikleri

Türkiye dışından vereceğiniz siparişler için lütfen kitabevi@salom.com.tr adresine, satın almak istediğiniz ürün(lerin) bilgisini, teslimat adresinizi ve iletişim bilgilerinizi bildiriniz.
Ayrıca +90 212 231 9282 no'lu telefondan da bize ulaşabilirsiniz.

For international orders; please contact kitabevi@salom.com.tr with the information of the products you want to buy, the delivery address and your contact information or alternatively, call +90 212 231 9282.

Para pedidos desde fuera de Turquía; póngase en contacto con kitabevi@salom.com.tr con la información de los productos que desean comprar, su dirección de entrega y datos de contacto o, llame al +90 212 231 9282.

Ürün Yorumları

Bu ürün ile ilgili henüz bir yorum yapılmamıştır.

Yorumunuzu bizlerle paylaşın

Adınız Soyadınız :
E-Posta Adresiniz :
İkon Seçimi :
Ürün Puanı :
Yorumunuz :