English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Nisan 2016
ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016ŞALOM - Dergi Nisan 2016
ŞALOM - Dergi Nisan 2016
Tükendi!

Editörden…
Bu günlerde keyfi yerinde hiç kimse yok etrafımızda. Nasıl olsun ki? Sokakta yüzler asık, gözler gülmüyor, ağır bir karamsarlık var ortamda. Güney Doğu’dan her gün gelen şehit haberleri, Ankara’da peş peşe iki terör saldırısının ardından Beyoğlu’nda yaşanan terör olayı, Brüksel’de eş zamanlı iki patlama… Yitirilen canlar, onlarca yaralı, kayıpların ardından dökülen gözyaşları. Üstüne üstlük terör tehdidi uyarıları… İçimiz sızlıyor, kabuğumuza çekiliyoruz.  Ancak hayat devam ediyor, etmek zorunda çünkü. Hem de geleceğe yönelik umutlarımızı yitirmeksizin.
Elinize ulaşan Şalom Dergi’nin 55. sayısının tanıtımını yaparken, Holokost’u Anma Günü’nün bu yıl 5 Mayıs Perşembe’ye denk geldiğini anımsatıyor bu vesile ile “Hitler’e ‘insan’ denebilir mi?” başlıklı araştırma yazısı ile “Holokost hakkında bilmedikleriniz” başlıklı, gözden kaçmış ilginç olaylara değinen yazıyı okumanızı salık veriyorum.
İtalyan kimyager/yazar Primo Levi’yi Holokost’tan soyutlamak mümkün mü? Tartışmalı ölümünü/intiharını Holokost geçmişinin yükünü taşımaya dayanamadığı şeklinde yorumlayanlar da var. Ne badireler atlatmış, nasıl bir cehennemden kurtulmuştu, ama hayata bağlıydı. “Sen de mi Primo?” yazısı 1987 yılının bir Nisan günü aramızdan ayrılan ünlü yazarın anısına kaleme alındı.
Bu ay çok renkli söyleşi konuklarımız var. Fotoğrafını dergimizin kapağına taşıdığımız ünlü yazar Tuna Kiremitçi’yi köşe yazarı, müzisyen, sinemacı gibi farklı kimlikleriyle tanıma fırsatını buluyoruz.
Çok yönlü Van Herpen çifti de dergimize bu ay renk kattı. Gonca Gürses Van Herpen soprano, eğitmen, sesle şifa terapisti… Wilco Van Herpen aşçı, fotoğrafçı, belgesel programcısı. Buyurun keyifli sohbetlerine ortak olun.
Sanat çevresinden diğer bir söyleşi konuğumuz heykeltıraş Tina Varon. Eserleri olan bebekler, sanatçının içindeki çocuğa ulaşarak saflığın gücünü yakalama arzusunu yansıtmakta. Sergi devam ediyor, acele edin.
Paris’te bir müze var, adı “Lumière de l’œil”… Her türlü eski lambayı görebileceğiniz, dünyanın tek alevli lambalar müzesi. Sahibi yıllar önce Türkiye’den Fransa’ya göç etmiş Ara Kebapçıoğlu. İzel Rozental’in eski dostu Ara Kebapçıoğlu ile gerçekleştirdiği “Lambadaki Cin”  başlıklı söyleşi çok ilginç.
Dünya Yahudileri 22 Nisan’dan itibaren bir hafta boyunca İsrailoğulları’nın Mısır esaretinden kurtuluşunun anısına Pesah Bayramını kutlayacak. Pesah ile gelen özgürlük ruhunun sürekli olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini dilerim.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü