English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Kasım 2015
ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015ŞALOM - Dergi Kasım 2015
ŞALOM - Dergi Kasım 2015
Tükendi!

Editörden…
Sevgili okurlar, bu ay sizlere 50. sayımızı ulaştırıyoruz. Ülkemizde kültür dergilerinin maalesef uzun ömürlü olamadığı gerçeğini düşünürsek Şalom Dergi’nin yayınını beş yıldır sürdürüyor olmanın gururunu taşıyoruz.
Her biri kendi alanında ünlü, çok değerli söyleşi konuklarımız var bu ay. Schneidertempel Sanat Merkezi’nde “Yetmişlerden Fotoğraflar” adlı fotoğraf sergisini bu günlerde izleme olanağını bulabileceğiniz fotoğraf sanatçısı, mimar, akademisyen Aykut Köksal söyleşi konuğumuz oldu.
Prof. Dr. Hakan Yılmaz dergimize söyleşi veren diğer bir akademisyen konuğumuz. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ve son albümü “Sen Yoktun” ile müzik kariyerini de sürdüren Prof. Yılmaz sanata bakışını bizlerle paylaşıyor.
Hafızanızı biraz zorlarsanız Av. Feyza Altun adını anımsayacaksınız. Feyza Altun üzerinde avukat cüppesi, kucağında yedi aylık oğluyla duruşmaya çıkarken görüntülenmiş, bu görüntüler basında yer almıştı. Genç avukatın Türkiye’de kadın olarak yaşamanın zorlukları üzerine yoğunlaşan samimi sohbeti bu sayımıza renk kattı…
“On Derin Ayak İzi” ve “Enginar Mevsimi” adlı kitaplarıyla dikkat çeken, üçüncü romanı “Hasta Bakıcı” bu günlerde raflarda boy gösterecek olan yazar Lüset Kohen Fins de söyleşi konuğumuz oldu.
Paris yazarımız Sibel Cuniman Pinto, Paris Yahudi Sanat ve Tarih Müzesi’nde “Mehitza; Kadının Gördüğü” başlıklı sergiyi bizler için izledi. Pinto’nun kaleme aldığı yazı, “Mehitza” (Ayırım) konusu üzerindeki tartışmalara odaklanıyor.
“Hukukun Urfa’dan geçen yolu”, Kayra ailesinin Urfa’nın Yahudi Mahallesinde başlayan, Tel Aviv’de devam eden yaşam öyküsünün izlerini süren ilginç bir araştırma yazısı.
Geçen ayki dergimizde İzel Rozental çok akıcı bir üslupla kaleme aldığı yazısında Hindistan gezilerine ortak etmişti okurları. Bu sayıda da bir Hint düğününe götürüyor bizleri… Dilip Bhandari’nin büyük kızı Pooja’nın düğünü… Hepinize iyi eğlenceler.
Batıl inançlarınız olsun veya olmasın, “Bir Meksika köyünde kem gözlerden korunurken” yazısını okumanızı salık veriyorum. Farklı bir kültürün inançlarına tanık olurken eğleneceksiniz aynı zamanda.
“Kaşifler, Denizciler, Gezginler” başlıklı kültür yazısı Kısmet adlı tekneleri ile dünya turuna çıkan Sadun ve Oda Boro’dan başlayarak, geçmişte dünyayı keşfetme dürtüsü ile yola düşen seyyahlara doğru bir pencere açıyor.
Burada saydığım ve saymadığım pek çok yazılarla dopdolu Şalom Dergi’nin 50. sayısı ile sizleri baş başa bırakırken, bir okurumuzun “Öylesine seviyoruz ki, Şalom Dergi olmazsa bir yanımız eksik kalır adeta” ifadesini paylaşmak istedim.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü